Pizzabon leidt naar 12-jarige moordenaar

Een 12-jarige jongen uit Milwaukee, Wisconsin, is gearresteerd op verdenking van moord op zijn 34-jarige buurman, Brandon Felton. De jongen en Felton kenden elkaar en speelden regelmatig samen videogames. Het motief achter de moord zou liggen in het stelen van Feltons AR-15-stijl geweer en een jachtgeweer.

De arrestatie vond plaats nadat een bon op naam van 'Brandy' van Domino's Pizza gevonden werd in Feltons woning, waar zijn lichaam op 18 maart werd aangetroffen. Volgens de aanklacht heeft de jongen, wiens naam is weggelaten uit het document, Felton op 15 maart om het leven gebracht met een enkel schot in het hoofd.

Het politieonderzoek leidde naar het telefoonnummer op de Domino's bon, dat werd beantwoord door een jong klinkende stem, die meteen ophing. De politie traceerde de telefoon en ondervroeg de jongen. Die ontkende kennis te hebben van de moord, maar gaf toe dat het zijn telefoon was en dat niemand anders deze had gebruikt.

De moeder van de jongen bracht hem naar het politiebureau, waar hij verschillende verklaringen aflegde. Uiteindelijk gaf hij toe aanwezig te zijn geweest bij de moord, maar beweerde dat een vriend van Felton het fatale schot had gelost en vervolgens de wapens had gestolen. Zijn moeder vertelde echter aan de politie dat haar zoon tegen de onderzoekers had gelogen.

De zaak wordt momenteel behandeld door advocaat Katie Holtz, die weigerde direct commentaar te geven. In Wisconsin worden kinderen ouder dan 10 jaar die worden beschuldigd van een dergelijk misdrijf in eerste instantie aangeklaagd als volwassenen, maar kunnen zij de rechtbank verzoeken hun zaak terug te verwijzen naar de jeugdrechtbank.