Pidcock volgt Van der Poel op als nieuwe wereldkampioen veldrijden, Van der Haar tweede

Tom Pidcock is de nieuwe wereldkampioen in het veldrijden. De 22-jarige Brit was oppermachtig in het Amerikaanse Fayetville. Lars van der Haar won het sprintje voor de tweede plaats, voor de Belg Eli Iserbyt.

In de beginfase van de cross probeerde België om Tom Pidcock aan te vallen, maar de Brit reageerde steeds direct op de aanvallen van de Belgen. Na de verschillende aanvallen trok Pidcock na 25 minuten cross zelf ten aanval en hij nam direct een voorsprong op de rest van zijn concurrenten.

Pidcock had al snel een halve minuut voorsprong en wist die ook makkelijk te behouden. In de achtergrond trok Lars van der Haar voor het eerst eens door en alleen kon Eli Iserbyt volgen bij de Nederlander. De twee bleven goed samen, maar in de buurt van Pidcock kwamen ze niet en pakte de 22-jarige Brit zijn eerste wereldtitel in het veldrijden. Hij volgt daarmee Mathieu van der Poel op als wereldkampioen.

In de strijd om het zilver won Van der Haar met overtuiging de sprint voor Iserbyt en pakte daarmee de tweede plek. De Belg maakte het podium compleet in het Amerikaanse Fayetville.

Eerder op de dag won Puck Pieterse de wereldtitel bij de beloftes voor de vrouwen. De Nederlandse won de sprint voor Shirin van Anrooij. Fem van Empel zorgde voor volledig Nederlands podium.