Schansspringster Kramer wint in winderig Willingen

De tweede dag van de World Cup schansspringen in het Duitse Willingen is niet helemaal verlopen zoals gepland. De vrouwen en mannen kwamen individueel in actie, maar de weersomstandigheden maakten het allemaal bijzonder lastig.

Vrouwen
Na de eerste ronde ging de Oostenrijks-Nederlandse Marita Kramer weer eens aan de leiding, redelijk op de voet gevolgd door Katharina Althaus uit Duitsland. De Sloveense Ema Klinec en de verrassende Yuki Ito uit Japan knokten om de derde plek, met ook nog Nika Kriznar uit Slovenië erbij - plek zes was verrassend voor de Française Josephine Pagnier. Daar bleef het verder bij, vanwege de wind werd de tweede ronde afgelast en dus was de winst voor Kramer.

Mannen
Ook bij de mannen was de eerste ronde zacht gezegd problematisch, wat het weer betreft, hoewel uiteindelijk toch drie van de grote mannen bovenaan de ranglijst stonden. De Japanner Ryoyu Kobayashi deed het het beste, voor Halvor Egner Granerud en diens Noorse landgenoot Marius Lindvik. Dat bleek ook gelijk het podium te worden, want kort na de eerste ronde werd besloten om de tweede ronde te laten voor wat het was en iedereen vroegtijdig terug richting hotel te sturen.