Farmers Defence Force gaat 5 februari weer actie voeren

Het is weer tijd voor actie zo heeft Farmers Defence Force laten weten. Op 5 februari zullen de boeren Den Haag op hun grondvesten doen schudden zo hebben ze laten weten.

"Wij - de boeren - nemen Den Haag over als we geen respect ontvangen in het Catshuis", schrijft FDF-voorman Mark van den Oever in een oproep aan zijn achterban, zo lezen we op NOS.nl. "Ze moeten ons zien, ze moeten ons horen en weten dat het bedriegen van de boeren niet zonder gevolgen zal zijn. Ons geduld is op."

Van den Oever, die veel aandacht kreeg na zijn vergelijking tussen de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog en de behandeling van boeren in Brabant is duidelijk over het doel van deze actie. De acties zullen zich in ieder geval concentreren op het Catshuis, de ambtswoning van premier Mark Rutte. "Zorg dat Rutte zich wel drie keer bedenkt voor hij de Nederlandse boeren opnieuw durft te belazeren." Rutte woont overigens zelf niet in de ambtswoning.

In december werd er door de regering samen diverse boerenorganisaties een akkoord gesloten over maatregelen rond de stikstofcrisis, FDF ziet weinig in de gemaakte afspraken. "Er worden plannetjes opgezet, noodwetjes erdoorheen gejast en beleid ingevoerd door provincies waar ze ons de nek mee omdraaien", aldus Van den Oever.

Farmers Defence Force gaat  5 februari weer actie voeren (Pro Shots / MaRicMedia)
Farmers Defence Force gaat 5 februari weer actie voeren (Pro Shots / MaRicMedia)