Esprit Nederland vraagt faillissement aan

Modeketen Esprit heeft voor haar activiteiten in Nederland faillissement aangevraagd. Dit betreft onder andere de winkels in verschillende steden, waarvan sommige al geruime tijd leegstaan zonder officiële mededelingen. Het moederbedrijf, Esprit Holdings, heeft op 22 juli het faillissement ingediend bij de rechtbank in Amsterdam. Esprit Europe (NLEB), waaronder de Nederlandse activiteiten vallen, verkeert volgens het moederbedrijf in een dusdanig slechte financiële situatie dat voortzetting van de activiteiten niet haalbaar is.

De verklaring van Esprit Holdings, gevestigd in Hongkong, geeft geen specifieke details over de status van de winkels of de website, die momenteel nog operationeel is. Wel gaat men ervan uit dat de dochteronderneming en alle bijbehorende activiteiten zullen stoppen. De financiële moeilijkheden zijn niet beperkt tot Nederland; in meerdere Europese landen kampt Esprit al langer met uitdagingen.

Het moederbedrijf verwacht dat er in de toekomst ook faillissementsaanvragen zullen volgen voor de Franse en Belgische onderdelen van Esprit. Deze stap is volgens Esprit Holdings noodzakelijk en in het belang van zowel NLEB als de hele groep om de financiële schade te beperken en de toekomst van het bedrijf beter te waarborgen.