Derde World Superbike-triple op rij Razgatlioglu, Van der Mark goed in Tsjechië

Het seizoen in het World Superbike-kampioenschap is inmiddels halverwege. Gedurende het weekeinde werd in het Tsjechische Most de zesde ronde verreden, er staan er nu nog zes op de kalender voor dit jaar. Ook in Most werd het weer een Turks BMW-feestje, de derde keer op rij al.

Race één
Toprak Razgatlioglu vertrok vanaf poleposition en stond met Andrea Iannone en Alex Lowes op de eerste rij. Nicolo Bulega, Remy Gardner en Danilo Petrucci vormden rij twee, voor Garrett Gerloff, Andrea Locatelli en Michael Ruben Rinaldi - Michael van der Mark vertrok vanaf de zestiende plek.

Razgatlioglu kende weer een goede openingsfase en pakte de leiding, voor Iannone, Bulega, Petrucci en de sterk naar voren gekomen wereldkampioen Alvaro Bautista. Na een paar ronden nam Bulega plek twee over, maar een paar ronden later was Petrucci voorbij Iannone én Bulega naar die tweede plek gereden.

Razgatlioglu reed met speels gemak ver weg van de rest, Petrucci reed op plek twee en had Iannone nog achter zich aan, maar dat wist hij zo te houden en dus was het podium compleet. Van der Mark finishte uiteindelijk als negende.

Superpolerace
Met grotendeels dezelfde startopstelling als in race één sprongen de lichten op groen, waarbij de Ducati's van Bulega en Bautista geweldig vertrokken: in de openingsronde verschalkten ze Razgatlioglu, die plaats nam op de derde plek. Bautista moest er alsnog snel aan geloven en een ronde later ging Razgatlioglu ook weer langs Bulega.

Op Razgatlioglu stond geen maat, de Turk reed met zijn BMW weer naar een dominante zege. Achter hem ging het echter nog fout tussen teamgenoten Bulega en Bautista: Bulega werd bij een inhaalactie van Bautista het grind in gedwongen, Bautista ging zelfs onderuit. Bulega behield plek twee zo alsnog, Alex Lowes completeerde het podium en Bautista finishte niet - Van der Mark kwam keurig als achtste over de meet.

Race twee
Razgatlioglu, Bulega en Lowes vertrokken vanaf de eerste rij, met Petrucci, Gardner en Locatelli op rij twee en Iannone, Jonathan Rea en Van der Mark op de derde rij. In bocht één crashten Bautista en Petrucci, terwijl Bulega naar de leiding reed, voor Razgatlioglu en diens teamgenoot Van der Mark, die fraai profiteerde van de chaos voor hem.

Alex Lowes kreeg al snel een dubbele long lap-penalty aan de broek: hij had een valse start gemaakt. Met speels gemak ging Razgatlioglu na een paar ronden voorbij Bulega, terwijl Van der Mark nog altijd mooi op plek drie reed, met de onderling knokkende Gardner en Locatelli een stukje achter zich.

Even na de helft van de race werd Van der Mark bijgehaald door Locatelli, die zijn Yamaha binnendoor drukte bij de Nederlander. Een paar ronden later kwam ook Gardner langszij, maar het werd alsnog een uitstekende vijfde plek. Razgatlioglu was ongenaakbaar en pakte zijn derde triple op rij, voor Bulega en Locatelli.