Rea pakt 11e zege op rij in World Superbikes, Van der Mark 7e

Motorcoureur Jonathan Rea heeft alweer zijn elfde overwinning op rij te pakken in het World Superbikes-kampioenschap. De Noord-Ierse wereldkampioen heeft het hele veld dit jaar weer in een ijzeren greep en ook op het Losail International Circuit in Qatar was hij onaantastbaar.

Bij de start moest polesitter Tom Sykes gelijk toekijken hoe Kawasaki-teamgenoot Rea langszij kwam. Sykes kon wel aansluiten na een duel met Alex Lowes, die werd gevolgd door Eugene Laverty, Xavi Fores en Marco Melandri. Michael van der Mark verloor een plek en lag negende.

Vooraan gebeurde niet veel, hoewel Laverty de derde plek tijdelijk overnam van Lowes. Van der Mark streed om de zevende plek, maar moest zijn meerdere erkennen in Chaz Davies. Die kon hij in de absolute slotfase echter nog knap terugpakken en dus eindigde Van der Mark als zevende.

Rea reed ondertussen onbedreigd naar de winst, voor Sykes. Lowes en Laverty vochten nog flink om de derde plek en het was Lowes die zijn Yamaha als eerste over de streep reed. Melandri werd achter Laverty vijfde, voor Loris Baz.