Inbrekers halen nat pak

Drie mannen sloegen zondagochtend op de vlucht na een inbraak in het Dordtse winkelcentrum Sterrenburg. In Bleskensgraaf reden zij hun vluchtauto de sloot in, waarna ze te voet verder gingen. Dankzij hun natte en modderige pak wisten agenten alsnog wie ze moesten hebben. De mannen zijn aangehouden.

Omwonenden van het winkelcentrum schrokken zondagochtend rond half zes op van harde klappen. Ze zagen mannen wegrennen en in een auto stappen. Agenten zagen de beschreven auto even later op de N3, maar verloren deze ook weer uit het oog.

Niet veel later belde een getuige dat op de Hofwegen in Bleskensgraaf een auto de sloot in was gereden. Het bleek de vluchtauto van de inbrekers te zijn. De getuige zag één man wegrennen. Omdat niet zeker was of de andere inbrekers nog in de auto zaten gingen duikers van de brandweer het water in om de auto te controleren. In de auto lag wel buit van de inbraak, maar er was geen spoor van de inbrekers.

Na een lange zoektocht in de omgeving vonden agenten twee mannen met een nat en modderig pak. Een alerte buurtbewoner zag eveneens een man in een nat en modderig pak. Hij vertrouwde het niet en belde 112. Ook deze man werd aangehouden.

Inbrekers halen nat pak (Foto politie.nl)
Inbrekers halen nat pak (Foto politie.nl)