Jong geleerd is 'oud' gedaan met Max Verstappen

Gisteravond werd Max Verstappen verkozen tot Sportman van het jaar vanwege zijn ongekende Formule 1-seizoen. Het jaar van Verstappen stond in het teken van de overstap naar Red Bull Racing, zijn eerste grand prix-overwinning en geweldige inhaalacties. En vooral dat laatste zat er al van jongs af aan in.

Op GP Update zagen we een filmpje wat we jullie niet willen onthouden. We gaan er voor terug naar 2009, dat klinkt nog niet zo lang geleden, maar Max was toen pas 12. Hij reed toen een race voor de Benelux Karting Series (BNL) in Ostricourt (Frankrijk). In de eerste race had de jonge Verstappen problemen met de carburateur van zijn kart waardoor hij als laatste finishte, hierdoor moest hij de tweede race starten vanaf de laatste startplaats.

Maar zoals we nu weten kan Verstappen inhalen als de beste en we zien hem dus ook in het filmpje al zijn achttien concurrenten voorbij steken om als eerste over de streep te kunnen. Als je dan de races van dit jaar ziet dan kun je nu zien waar hij het geleerd heeft.

Inhalen doe je zo, met Max Verstappen (Bron: YouTube/VerstappenNL)