FOK! Wat een weer: sneeuw!

In Noorwegen that is. Daar is afgelopen weekend een flink pak gevallen zoals je op de foto hieronder kunt zien. Hopelijk binnenkort ook hier! Afgelopen nacht kan er in het midden en oosten van het land een winterse bui zijn gevallen, met als gevolg zeer plaatselijke gladheid. Door langdurige opklaringen kan er ook mist optreden. 

In de ochtend neemt de bewolking van uit het zuidwesten toe en in het zuiden van ´t land gaat het regenen, waarbij er in de heuvels van Limburg zelfs kans op natte sneeuw is. Het noorden van het land heeft geluk, daar blijft het vooralsnog droog. De temperatuur komt niet boven de vier graden uit en de zuidoostenwind is boven land het meest matig; aan de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:50
Zon onder: 16:56
Zonkracht: 2 / 1
 

                Sneeuw! In Noorwegen dan..  (Foto: Leif Samuelsen)
Sneeuw! In Noorwegen dan.. (Foto: Leif Samuelsen)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1799 Staatsgreep van 18 Brumaire in Parijs, waarbij Napoleon in Frankrijk aan de macht komt.
1918 Novemberrevolution, de Duitse keizer Wilhelm II treedt gedwongen af, einde van het Duitse Keizerrijk; zowel de Duitse Republiek als de Radenrepubliek worden uitgeroepen.
1923 Bierkellerputsch / Hitlerputsch in München, eerste en mislukte poging van Adolf Hitler en zijn nazi's om de macht in Duitsland te grijpen (in de nacht van 8 op 9 november).
1938 (Reichs)kristallnacht, de eerste massale geweldpleging tegen Joden en hun eigendommen in nazi-Duitsland (in de nacht van 9 op 10 november).
1983 Biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer worden ontvoerd.


Reichskristallnacht -- Novemberpogrome 1938