Botbreuken voor Nibali, Henao en Porte na olympische wegwedstrijd

De finale van de olympische wegwedstrijd werd gekenmerkt door valpartijen. Zo kwamen voorin Vincenzo Nibali en Sergio Henao ten val toen zij met Rafal Majka weggereden waren.  Richie Porte kwam al eerder in de koers zwaar ten val. Het trio heeft diverse blessures opgelopen. 

De Italiaanse kopman Nibali brak bij de crash zijn sleutelbeen. De Italiaanse ploeg liet weten dat hij zo snel mogelijk naar huis zal gaan. De Colombiaanse klimmer Henao brak bij diezelfde val zijn bekken. De medische staf van het Colombiaanse team liet weten dat het geen gecompliceerde breuk is.

Porte werd naar het ziekenhuis vervoerd en bleek zijn schouderblad gebroken. te hebben. Ook heeft hij enkele kneuzingen opgelopen. Porte zal een door deze valpartij niet mee kunnen doen aan de olympische tijdrit van woensdag. "Ik ben teleurgesteld, maar gelukkig ben ik er niet slechter van af", zei Porte, die viel omdat hij uit moest wijken. “Ik kon geen kant op. Gelukkig zorgde een boom er voor dat ik niet in de afgrond viel.”