Archief van Prince staat online

Een overzicht van de vele websites van Prince van de afgelopen twintig jaar is maandag online gegaan. Exact tien jaar nadat de muzikant zijn website NPG Music Club had gesloten, is het Prince Online Museum geopend.

"We beginnen met twaalf van de populairste websites van Prince. Maar in meer dan twintig jaar tijd lanceerde hij bijna twintig sites, was aanwezig op alle vormen van sociale media, nam deel aan een ontelbare hoeveelheid onlinechats en stond via internet in direct contact met fans over de hele wereld", zegt Sam Jennings, directeur van het Prince Online Museum tegen Billboard.

Prince won met zijn NPG Music Club-website een Webby Award en de op 21 april overleden artiest werd zelf onderscheiden met een Webby Lifetime Achievement Award.

De NPG Music Club is uiteraard te vinden op princeonlinemuseum.com, net als Prince Interactive, Prince' eerste experiment met internet in 1994, zijn eerste officiële website TheDawn.com uit 1996 en 3rdEyeGril.com, Prince' laatste website die in 2013 werd gelanceerd.

Archief van Prince staat online
Archief van Prince staat online (Foto: BuzzE)