Helft Nederlanders heeft muziek-app

Bijna de helft van de Nederlanders met een smartphone heeft een muziek-applicatie op zijn telefoon geïnstalleerd. Vooral onder tieners zijn deze apps populair. Daarbij hebben Nederlandse mannen vaker dan vrouwen muziek-applicaties op hun smartphone staan, meldt Telecompaper in het Dutch Apps Market-rapport over mei.

Spotify blijkt de meest geïnstalleerde muziek-app. Een kwart van de Nederlandse smartphonebezitters heeft Spotify op hun apparaat staan. Shazam staat tweede, gevolgd door iTunes en Google Music, die samen op de derde plaats eindigen. Soundcloud, Apple Music, Deezer en Napster zijn op nog geen 10 procent van de smartphones te vinden.

Spotify wordt ook het vaakst gebruikt op de smartphone. Mensen die de app hebben geïnstalleerd gebruiken deze gemiddeld vijftien dagen per maand, tegenover zeven dagen per maand voor iTunes bijvoorbeeld.

Verder heeft een op de vijf Nederlanders met een smartphone een applicatie geïnstalleerd die informatie over sport biedt, een lichte stijging tegenover een jaar geleden. Ook deze apps zijn populairder onder mannen (32 procent) dan onder vrouwen (8 procent).

Helft Nederlanders heeft muziek-app
Helft Nederlanders heeft muziek-app (Foto: BuzzT)