Gratis Spotify-abo voor Tesla-rijders

Tesla-rijders in Europa, Australië en Hong Kong kunnen vanaf nu gratis naar Spotify luisteren tijdens het autorijden. De streamingdienst is een samenwerking aangegaan met de elektronische autofabrikant, waarmee bestuurders toegang krijgen tot meer dan 30 miljoen nummers.

Door een recente software-update is het premium-aanbod van Spotify direct geïntegreerd in het entertainmentsysteem van Tesla. Tesla-rijders hoeven niet extra voor de update te betalen, de rekening wordt voor hen betaald door de autofabrikant, zo maakten ze maandag bekend.

Tesla heeft momenteel bijna 100.000 voertuigen op de weg van het Model S Sedan. Daarnaast is onlangs het nieuwe Model X gelanceerd. Het Zweedse Spotify is marktleider in streamingdiensten en telt meer dan 75 miljoen gebruikers, waarvan 20 miljoen betalende gebruikers.

Andere automakers gingen eerder al een samenwerking aan met Spotify, maar dat was volgens de Zweden niet op dezelfde schaal als nu met Tesla het geval is. In de VS is Spotify via Tesla vooralsnog niet beschikbaar.

Tesla ziet muziek in Spotify
Tesla ziet muziek in Spotify (Foto: ANP)