WK Darts: Murnan te sterk voor Hamilton na verlenging

Dag vier van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Drie Nederlanders verschijnen aan de oche. Jermaine Wattimena redde het niet tegen Mensur Suljovic, Raymond van Barneveld zal vanavond aantreden tegen Dirk van Duijvenbode. Hier een kort verslag van de middagsessie. 

Michael Rasztovits 0-2 Rob Szabo (voorronde)
De qualifier uit Nieuw-Zeeland was met 2-0 te sterk voor de winnaar van het Oost-Europese kwalificatietoernooi.

Andy Hamilton (27) 2-3 Joe Murnan
Waar Hamilton in een zeer neerwaartse lijn bezig is, vliegt Murnan juist omhoog. De 32-jarige Murnan begon ook goed aan de partij, maar moest toch toelaten dat Hamilton de eerste set pakte (3-2). In de tweede set begon het nob beter te lopen en Murnan won ook de set met 3-1.

Murnan bleef de betere speler en leek ook in de derde set op weg naar de winst. In zowel de vierde als de vijfde leg ging het echter mis. Onder druk vielen de dubbels niet meer en Hamilton pakte zijn kans met een 64-finish. The Hammer knalde door met finishes van 73 en 63. Hij kreeg zelfs drie matchdarts, maar Murnan kwam terug en sleep er een beslissende set uit.

Het werd 4-4 Murnan kwam met een sterke leg op 5-4 en dacht dat hij er al was. De sudden-death was echter nog niet aangebroken. Een leg later was het wel gedaan. Hamilton kon 114 niet uitgooien en Shaggy pakte de zege.

Mensur Suljovic (21) 3-1 Jermaine Wattimena
Mensur Suljovic was met 3-1 te sterk voor Jermaine Wattimena. Lees hier verder.

Jamie Caven (23) v Rob Szabo
Jamie Caven liet Rob Szabo even zien hoe hij moest darten. Het werd 3-0. Jabba gaf in de eerste set nog twee legs weg. In de derde set gooide hij 64, 99 en 116 uit omde partij te winnen. In de volgende ronde wacht Ricky Evans, die Simon Whitlock uitschakelde.

Speelschema vanavond

Aleksandr Oreshkin v Paul Lim (P)
Stephen Bunting v Jyhan Artut
Raymond van Barneveld v Dirk van Duijvenbode
Mervyn King v Oreshkin/Lim