Europa League-duel verkocht?

Het Europa League-duel tussen Skënderbeu Körçe uit Albanië en het Russische Lokomotiv Moskou werkte donderdag gestaag toe naar het einde. De Russen stonden met 0-1 voor in het Albaanse Elbasan, waar het al lang en breed uitgeschakelde Skënderbeu de 'thuis'wedstrijden speelt in Europees verband. 

Dat Lokomotiv zou winnen en door zou gaan naar de volgende ronde was duidelijk, maar in de wedwereld gebeurde nog het één en ander. Met nog enkele minuten te gaan daalden de noteringen op de weddenschap dat er minstens twee goals gescoord zouden worden, gezien het geringe aantal te spelen minuten een vreemde situatie: hoe minder tijd er nog te spelen is, hoe kleiner de kans op een goal in principe wordt.

'Iemand' probeerde zelfs snel enkele duizenden euro's in te zetten op minstens twee goals en niet veel later was het raak. Baye Oumar Niasse kreeg de bal voor zijn voeten en kon in de 89e minuut de 0-2 maken. Twee minuten later werd Aleksandr Samedov weinig in de weg gelegd en kon hij zelfs de 0-3 nog in het doel tikken.

Uiteraard valt slechts aan de hand hiervan niet te bewijzen dat er daadwerkelijk omkoping bij het spel betrokken was en kan het ook gewoon puur toeval zijn, maar de nationaliteit van de thuisploeg helpt weinig mee. Regelmatig komen er zeer opvallende bewegingen in de noteringen langs in de Albaanse competitie, waar zo nu en dan de keeper zelfs ongelukkig lijkt als hij een bal tegen zich aan geschoten krijgt. 

Kort voor het einde van de wedstrijd probeert 'iemand' (wie het is of zijn valt uiteraard niet te zien) nog even ruim vijfduizend euro in te zetten op 'Over 1.5 Goals' (minstens 2 goals), kort voor Lokomotiv nog twee treffers in de schoot geworpen lijkt te krijgen
Kort voor het einde van de wedstrijd probeert 'iemand' (wie het is of zijn valt uiteraard niet te zien) nog even ruim vijfduizend euro in te zetten op 'Over 1.5 Goals' (minstens 2 goals), kort voor Lokomotiv nog twee treffers in de schoot geworpen lijkt te krijgen.

Samenvatting van het duel, waarbij de 0-2 en 0-3 vanaf 3:00 minuten in de video gemaakt worden (Bron: YouTube)