Hello van Adele meteen binnen op 1

De single Hello van Adele komt deze week op de hoogste positie binnen in de Single Top 100. Justin Bieber komt met Sorry binnen op de tweede plek. Hij bezet ook nog de derde plek met zijn hit What Do You Mean? die vorige week nog op 1 stond.

Adele brak deze week een record met de bijbehorende videoclip van haar nieuwe nummer Hello. YouTube liet donderdag weten dat de clip in vijf dagen al meer dan 100 miljoen keer was bekeken. Adele bracht vorige week voor het eerst in drie jaar tijd een nieuw nummer uit. Het laatste nummer dat Adele uitbracht was Skyfall in 2012, bij de gelijknamige Bondfilm. Binnenkort lanceert ze haar nieuwe album genaamd 25.

Sorry is de tweede single van Justin Bieber in aanloop naar zijn nieuwe album Purpose dat volgende maand verschijnt. De zanger maakte het nummer samen met dancesensatie Skrillex. De tekst sluit aan bij de reeks aan spijtbetuigingen die hij dit jaar deed. Hoewel Bieber op nummer 2 binnenkomt, verkocht het nummer net iets meer dan de helft (53%) van wat Adele verkocht.

In de Album Top 100 beleeft het vorige album van Adele, 21, een opvallende opmars. De plaat stijgt in de 222e week van 43 naar 13. De top-3 bestaat uit nieuwe binnenkomers. Op 1 staat Sounds Good Feel Good van 5 Seconds Of Summer, op 2 Embrace van Armin van Buuren. Het album Manon van De Jeugd van Tegenwoordig completeert de top-3. Macrocosm Microcosm van Pauw komt op 7 binnen.

Single Top 10 Week 44
(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, nummer o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (-) Adele - Hello
2. (-) Justin Bieber - Sorry
3. (1) Justin Bieber - What Do You Mean?
4. (2) Mr. Polska en Ronnie Flex - Niemand
5. (3) Zara Larsson - Lush Life
6. (7) Robin Schulz feat. Francesco Yates - Sugar
7. (4) Sigala - Easy Love
8. (27) Drake - Hotline Bling
9. (21) Shawn Mendes - Stitches
10. (5) Calvin Harris & Disciples - How Deep Is Your Love

Hello van Adele bovenaan in Single Top 10
Hello van Adele bovenaan in Single Top 10 (Foto: BuzzE)