Haase laat zege tegen Thiem glippen, Nadal ontsnapt

Robin Haase is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het sterke bezette tennistoernooi van Basel. De Hagenaar, die zich met succes door de kwalificaties had geslagen, liet maandagavond de Oostenrijker Dominic Thiem, de nummer 19 van de wereldranglijst, na een bliksemstart ontsnappen. Haase (56e) leverde zijn service pas aan het eind van de derde set voor het eerst in. Dat werd het prompt noodlottig: 6-0, 6-7 (5) en 5-7. De partij duurde bijna twee uur.

Rafael Nadal is ontsnapt aan vroege uitschakeling in het tennistoernooi van Basel. De Spanjaard knokte zich tegen Lukas Rosol vanuit benarde positie naar een zege: 1-6, 7-5 en 7-6 (4).

De nummer 92 van de wereldranglijst uit Tsjechië leek op weg naar één van de mooiste overwinningen uit zijn loopbaan toen hij bij een voorsprong van 5-4 voor de tweede set mocht serveren. Rosol verloor echter drie games op rij en kwam in de derde set met 4-2 achter. De in Brno geboren tennisser kwam terug tot 4-4 en hield stand tot 6-6. Nadal kwam in de beslissende tiebreak met 3-0 achter voordat hij het duel alsnog besliste,

Nadal bezet inmiddels de zevende positie van de mondiale tennisladder. De voormalige nummer één van de wereld is al wel zeker van deelname aan de prestigieuze ATP World Tour Finals in Londen.

Haase laat Thiem ontsnappen
Haase laat Thiem ontsnappen (Foto: ANP)