Sportblog: fans redden Balotelli & lekkere journaliste uit de kleren

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Lekkere journaliste komt belofte na en gaat uit de kleren
Alejandra Omaña Ruiz had beloofd dat, als haar favoriete club in Cúcuta Deportivo zou promoveren naar de hoogste divisie, zij uit de kleren zou gaan. Gelukkig voor ons promoveerde haar club en de journaliste kwam haar belofte na! In het tijdschrift Soho is een hele reportage gewijd aan haar belofte, met veel foto's. Het goede nieuws is dat de kiekjes ook online staan! Ook is er een filmpje van Omaña Ruiz te bewonderen met meer beelden van de inlossing van de belofte.

Romario moet nog een tientje aan Gorré betalen
Rond de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV van afgelopen weekend werden herinneringen opgehaald en daarbij kwam een mooie anekdote van Dean Gorré tevoorschijn bij een interview met de NOS, Toen PSV 1-0 voorstond in de Kuip kreeg Feyenoord vijf minuten voor tijd een corner. Romario moest daarbij Gorré dekken aan de rand van het strafschopgebied en daarbij ontspon zich het volgende gesprek:

Romario: "Hé Gorré, jullie gaan verliezen."
Gorré: "We hebben nog vijf minuten. Het is nog niet afgelopen."
Romario: "Wedden voor een tientje?"
Gorré: "Is goed."

De bewuste corner leidde niet tot een doelpunt, maar in blessuretijd maakte de Rotterdamse club nog wel de gelijkmaker. In de kleedkamer grapte Gorré dat hij wel eventjes dat tientje ging ophalen bij Romario. Maar hij liet het bij dat grapte. "En ik heb het nog steeds niet gekregen, ook al heb ik hem er later nog aan herinnert. Romario wist het nog wel, maar ik heb weer niks gekregen. Toch vind ik het gevoel dat hij mij geld schuldig is al heel erg mooi.", concludeerde de oud-Feyenoorder bij de NOS.

Tweede leven voor oude betonvloer Thialf
De verbouwing van schaatstempel Thialf is inmiddels in volle gang. Een van de eerste zaken die aangepakt wordt is de betonvloer waar winters het ijs op ligt. Deze wordt compleet vervangen door een nieuwe, die ervoor moet zorgen dat in de toekomst de tijden nog sneller zullen worden.

De oude vloer zou naar de shredder gaan, maar toen Karst Breeuwsma, de vader van shorttracker Daan Breeuwsma dit hoorde besloot hij de vloer te kopen. Breeuwsma wil de 500 platen gebruiken op het erf van zijn boerderij. Zoonlief Daan is er in ieder geval blij mee, zo laat hij via Twitter weten.

Volleybal-trickshots
Onder de naam Sons of Gravity maken de spelers van Knack Roeselare filmpjes waarin ze geweldige trickshots demonstreren. Nou zijn we die trucjes wel gewend uit het basketbal en het biljarten, maar nu kunnen we dus vol bewondering kijken naar volleybltrucjes. Hoevaak het mis is gegaan weten we niet, maar het resultaat is geweldig:


Sons of Gravity gaan los (Bron: YouTube/Sons of Gravity)

Zlatan koestert bal na hatrick
Ook al scoort Zlatan Ibrahimovic dan nog zo veel, een hatrick is en blijft bijzonder voor hem. In de wedstrijd van zijn Paris Saint-Germain tegen FC Lorient tekende de Zweed voor alle drie de doelpunten van PSG in de met 3-1 gewonnen wedstrijd. Zoals gebruikelijk mag de speler die de hatrick maakt de wedstrijdbal mee naar huis nemen. En als een kind zo blij maakte Zlatan gebruik van die gewoonte. Hij liet de bal door al zijn teamgenoten signeren en op weg naar huis deed hij er alles aan om de bal zo veilig mogelijk thuis te krijgen. De bal kreeg een veilig plekje in de gordels:

 

For those of you who are wondering where the ball is...

Een foto die is geplaatst door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op22 Mrt 2015 om 3:35 PDT

Ex-topschaatser Kleinsman gekozen in Provinciale Staten
Voormalig topschaatser Moniek Kleinsman is met voorkeurstemmen gekozen in de Provinciale Staten van Overijssel. Kleinsman stond als 26e op de lijst bij het CDA. Het vakje van de Albergse werd 3705 keer rood gekleurd, waar de voorkeursdrempel op 2286 stemmen lag.

Het CDA bleef in Overijssel de grootste partij van de provincie. De partij heeft elf van de 47 zetels in de Staten. In de vorige Sportblog dook ze ook al op omdat haar verkiezingsborden waren gestolen.

Zweedse ploeg ontsnapt aan vliegramp
Naast alle lolligheid hier in het Sportblog vandaag ook een serieus tintje. Zo lazen we op Goal.com over een Zweeds voetbalteam wat ter nauwer nood aan de vliegramp in Frankrijs ontsnapte. De selectie van Dalkurd FF uit de Zweedse derde divisie, Division ETT, zou in eerste instantie terug naar Zweden vliegen met Germanwings vlucht 4U 9525. Het team kwam terug van een trainingskamp uit Barcelona, maar besloot uiteindelijk de vlucht met de Duitse maatschappij op het allerlaatste moment om te boeken, zodat er niet hoefde te worden gevlogen op Düsseldorf. In plaats daarvan werd in delen teruggevlogen naar Stockholm.

Nu blijkt de overboeking het leven te hebben gered van de ploeg. "Er gingen rond die tijd vier vluchten noordwaarts over de Alpen en wij hadden spelers in drie daarvan. Je kan wel zeggen dat we verschrikkelijk veel geluk hebben gehad, ongelooflijk", zegt sportief directeur Adil Kizil tegenover het Zweedse Sportbladet.

Het thuisfront maakte zich dan ook ernstige zorgen toen er bekend werd dat het toestel waarmee men in eerste instantie zou vliegen, was gecrasht in de Alpen. Kizil: "Ik had iets van tweehonderd gemiste oproepen. Want al die mensen op de vlucht checkten gelijktijdig met ons in."

Fans voorkomen rode kaart voor Balotelli
Tijdens het beladen duel tussen Liverpool en Manchester United liep het even helemaal uit de hand tussen Liverpool-speler Mario Balotelli en Manchester-speler Chris Smalling. De Italiaan stond op het punt om Smalling aan te vallen, maar dat wisten een paar Liverpool-fans te voorkomen door de voetballer stevig vast te grijpen. De Liverpool Echo spoorde één van de fans op en hij deed zijn verhaal. "Naar mijn idee duwde Smalling Balotelli over de zijlijn", aldus Shaun Leatherbarrow. "Ik kon aan de lichaamstaal van Mario zien dat hij wilde reageren en ik wist dat hij al een gele kaart had."

"Ik zei tegen hem dat hij rustig moest doen en het moest laten gaan. "Ok, ok", reageerde Mario. Ik ben niet zo groot en hij wel, dus ik moest flink mijn best doen om hem tegen te houden. De kerel naast me is een politieman en hielp me een handje. Daarna kreeg ik de nodige schouderklopjes van de andere fans." Zo vertelde de Liverpool-fan.

Fans weerhouden Mario Balotelli van een woedeaanval op Chris Smalling (PRO SHOTS/Action Images)
Fans weerhouden Mario Balotelli van een woedeaanval op Chris Smalling (PRO SHOTS/Action Images)

Fans weerhouden Mario Balotelli van een woedeaanval op Chris Smalling (PRO SHOTS/Action Images)
Fans weerhouden Mario Balotelli van een woedeaanval op Chris Smalling (PRO SHOTS/Action Images)

Fans weerhouden Mario Balotelli van een woedeaanval op Chris Smalling (PRO SHOTS/Action Images)
Fans weerhouden Mario Balotelli van een woedeaanval op Chris Smalling (PRO SHOTS/Action Images)