Sportblog: Federer te kijk gezet & seksistisch wasvoorschrift

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag, en deze keer op donderdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen. Dit weekend zal er weer een bonuiseditie verschijnen met nog meer leuks van het Sportblog.

Wasvoorschrift: Laat je vrouw het shirt maar wassen!
Het Indonesische sportmerk Salvo Sports heeft zich de woede op de hals gehaald van vrouwen over de hele wereld. Dat komt doordat de voetbalshirtsproducent een bijzonder wasvoorschrift in de shirts heeft genaaid. Op dat stukje handige informatie staat namelijk "Geef het aan je vrouw, het is haar werk." En dat vond natuurlijk niet iedereen even grappig. Inmiddels heeft het bedrijf officieel zijn excuses gemaakt voor het opmerkelijke wasvoorschrift.

Grensrechter nodig? Gebruik een fan of een journalist!
Het was wel raak afgelopen weekend. Zowel in Engeland als in België was er plots een nieuwe grensjager nodig. In België moest bij het duel tussen Antwerp en Patro Maasmechelen in de Tweede Klasse na twintig minuten de scheidsrechter met een blessure naar de kant. De grensrechter was zijn vervanger, maar wie verving hem in zijn taak? De gelukkige werd Sven Neefs, een 28-jarige Antwerp-fan. Neefs had wel ervaring als scheidsrechter bij de jeugd maar had nog nooit op een dergelijk niveau geacteerd. "Zelf zou ik nooit op het idee komen, maar mijn vrienden schoven me naar voren om te vlaggen." Aldus de jonge Vlaming tegen sportwereld.be.

In Engeland sloeg het noodlot ook toe. Bij de wedstrijd tussen Hemel Hempstead Town en Bath City, in de Engelse zesde divisie, moest al na negen minuten de grensrechter naar de kant met een blessure. De enige onpartijdige en gediplomeerde aanwezige die hem kon vervangen bleek een BBC-journalist te zijn.Voor de 26-jarige Matt Mesiano was het een bijzondere ervaring. "Normaal vlag ik bij de jeugd en komt er één man met zijn hond kijken. Nu waren het er zevenhonderd", aldus een nerveuze Mesiano, die de thuisploeg met 0-3 zag verliezen. "Veel vrienden heb ik hier niet gemaakt, denk ik."

Het derbygevoel in Kopenhagen
Vorig jaar lieten we al een een prachtige tifo-actie zien van de beladen derby tussen FC København en Brøndby. Ook dit jaar was het weer feest tijdens de wedstrijd. Zoveel vuurwerk als je voorbij ziet komen mag in Nederland vast niet meer de stadions in maar het geeft toch wel een bijzonder gezicht. FC København zette een mooi filmpje online waar we het derby gevoel van dichtbij meemaken. En ook een filmpje waarin de supportersacties worden gefilmd willen we jullie niet onthouden. We kijken al uit naar de confrontatie in het volgend voetbaljaar.


Het derbygevoel van dichtbij (Bron: YouTube/F.C. København)


De supporters tijdens de wedstrijd (Bron: YouTube/Stimmen der Kurve)

Froome bewonderaar van Marianne Vos
Wielrenner Chris Froome hield deze week een klein vragenuurtje waarbij fans via Twitter hun brandende vragen konden stellen. Nederland valt bij de winnaar van de Tour de France van 2013 in ieder geval goed in de smaak, want hij luistert graag naar de muziek van Tiësto. Wie hij in het wielerpeloton het meest bewondert? Onze eigen Marianne Vos natuurlijk.

Waren er meer opvallende zaken? Jazeker, want Froome was graag Formule 1-coureur geworden als hij geen wielrenner was geworden. Daarnaast blijft hij een echte Brit, ondanks dat hij in Kenia is geboren. Het liefst wordt hem groene thee voorgeschoteld.

Roger Federer te kijk gezet
Zelfs zeventienvoudig grandslamwinnaar Roger Federer kan nog wel eens verrast worden. De Zwitser speelde voorafgaand aan het toernooi Indian Wells een demonstratiepartij tegen Grigor Dimitrov, toen deze in de derde set zijn racket gaf aan een jongetje uit het publiek. Het kereltje bleek niet onder de indruk van Federer te zijn en speelde de bal terug. Sterker nog, toen de Zwitser aan het net stond werd hij verrast door een perfect uitgevoerde lob en werd hij te kijk gezet.


Leuk geprobeerd Roger (Bron: YouTube)

Wielerfoto van het jaar!
Tijdens de Strade Bianche is het dankbaar foto's maken voor de fotografen. De Italiaanse wielerwedstrijd die voor een groot deel gaat over onverharde wegen levert mooi plaatjes op. En als er dan ook nog wat onverwachts gebeurd dan kun je als fotograaf je geluk niet op. Jered Gruber had dat geluk afgelopen weekend. Hij stond bij Elia Viviani die wanhopig op een nieuw wiel stond te wachten na een lekke band. Maar het duurde maar en duurde maar omdat een stukje eerder op het parcours een grote valpartij was gebeurd waardoor de ploegleiders er niet door konden. Het lange wachten zorgde voor enige frustratie bij Viviani, zelfs zoveel dat hij kwaad zijn wiel weggooide. De Italiaan had pech dat hij op één van de mooi glooiende stukken stond en zo moest hij dus snel de achtervolging inzetten op zijn wiel. Gelukkig was Gruber zo vriendelijk om de mooie foto op Instagram te zetten.

Southampton op wintersportvakantie
Aangezien Southampton afgelopen weekend niet hoefde te voetballen besloot Ronald Koeman zijn team op een uitje mee te nemen, naar Davos. Een beetje gevaarlijk zou je zeggen, de voetballers zo vlak voor het beslissende deel van de competitie op de lange latten maar Koeman zag er geen probleem in. Tijdens het verblijf ging het team ook het ijs op. Onder leiding van voorzitter Ralph Krueger, een voormalig ijshockeyprofessional, begaven de voetballers zich op het ijshockeyveld. Ook Koeman deed mee, al had hij het zwaar:

De spelers hadden het goed naar de zin in de Zwitserse sneeuw:


Southampton in de sneeuw (Bron: YouTube/Southampton FC)

En natuurlijk was er na afloop ook après-ski: