Sportblog: Kind verslaat NBA-ster & atlete kruipend over de finish

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag, en deze keer op donderdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Zesjarige Villa-fan probeert Mourinho binnen te halen
Jude Branson is groot fan van Aston Villa maar het telkens maar verliezen begon de de zesjarige fan flink te vervelen. Daarom besloot hij een briefje te schrijven aan de trainer waarvoor hij zeer veel bewondering heeft, José Mourinho. Jude schreef het volgende:

"Beste meneer Mourinho, mijn naam is Jude. Ik ben 6 jaar en fan van Aston Villa. U bent mijn favoriete manager. Alstublieft, wilt u manager van Villa worden en neemt u dan ook Diego Costa mee? We hebben hulp nodig. Bedankt, Jude Branson." Zo lezen we op sportwereld.nl.

Helaas voor de kleine fan blijft de Portugees bij Chelsea maar wel kreeg Branson een gesigneerde foto van de Special One. Daarmee was hij zeer verguld.

Marathonloopster wordt kruipend derde
Hyvon Ngetich leek lang af te stevenen op de overwinning in de marathon van Austin. Helaas stortte ze helemaal in op twee kilometer van de finish. Op de laatste meters ging zelfs lopen niet meer. Maar Ngetich wilde koste wat het kost finishen. Ze weigerde plaats te nemen in de rolstoel en kroop met veel pijn en moeite naar de eindstreep die ze nog als derde wist te passeren. De organisatie besloot de atlete te belonen met hetzelfde prijzengeld als de nummer twee. "Ik kan niet herinneren wat er de laatste twee kilometer met me gebeurde", aldus Ngetich na afloop toen ze inmiddels bijgekomen was.


Kruipend bereikte Ngetich de finish (Bron: YouTube/KEYE TV)

Genee onthult spiekbriefje van Murray
Wilfred Genee was een aandachtig toeschouwer tijdens het ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam. De TV-presentator zat direct achter de plek waar Andy Murray zijn pauzes hield en daarbij viel hem wat op. De Britse tennisser spiekte namelijk tijdens elke rustpauze telkens op een blaadje. Dit wekte nogal wat nieuwsgierigheid op bij Genee. De TV-presentator wist beslag te leggen op het blaadje voor een foto en deelde het met de hele wereld via Twitter. Op het blaadje staan een tiental aanwijzingen en tips die de tennisser in het gareel moeten houden. De punten waarop Murray moet letten waren de volgende:

1. Wees goed tegen jezelf
2. Doe je best
3. Wees intens met je benen
4. Wees proactief tijdens punten
5. Focus op elk punt en het proces
6. Probeer het spel te dicteren
7. Probeer de tegenstander op de basislijn te houden, laat hem bewegen
8. Blijf voluit gaan op je eigen opslag
9. Blijf op de basislijn zoveel als mogelijk
10. Blijf laag op de passing shots en gebruik je benen

Schotse voetballer maakt per ongeluk wereldgoal
Ben Richards-Everton van het Schotse Partick Thistle maakte gisteren een absoluut werelddoelpunt. Met een subtiel lobje verschalkte hij de keeper op een weergaloze manier. Grote probleem is echter dat het zijn eigen keeper was. In de wedstrijd tegen Dundee FC probeerde hij de bal gewoon terug te spelen maar doordat de bal op het slechte veld iets opstuiterde, lobte de verdediger van Partick Thistle de bal ongewild over zijn teamgenoot. Ondanks dit onfortuinlijke moment wist Partick Thistle wel met 2-1 te winnen.


De wondergoal (Bron: YouTube/Dundee FC)

Jody Lukoki vrijgesproken van heling
Voetballer en oud-Ajacied Jody Lukoki is door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van heling van een kostbaar horloge, zo laat Novum weten. De rechter vindt dat er niet genoeg bewijs is om Lukoki te veroordelen. Justitie had twee weken geleden een boete van 3000 euro geëist.

De 22-jarige aanvaller zou 22 duizend euro hebben betaald aan ene Dustin B. om een horloge van het exclusieve merk Audemars Piguet voor hem te regelen. Omdat de nieuwwaarde van zo'n uurwerk kan oplopen tot vijftigduizend euro, had Lukoki volgens justitie moeten weten dat zijn aankoop van diefstal afkomstig is.

De rechtbank deed woensdag uitspraak in de zaak. De rechtbank oordeelt dat medeplegen bewuste samenwerking tussen de daders vereist. Volgens de rechtbank blijkt niet bewezen dat Lukoki en D. samen optrokken.

Nadal viert uitbundig het carnaval in Rio
Rafael Nadal zien we maar weinig uit zijn dak gaan. Ook na een overwinning zien we hem eigenlijk nooit dansen of iets dergelijks. Maar er zit daadwerkelijk een feestbeest in de Spaanse tennisser. Afgelopen weekend was Nadal in Rio de Janeiro ter voorbereiding op het tennistoernooi daar. Maar aangezien hij pas op dinsdag in actie hoefde te komen kon hij afgelopen zondag met volle teugen genieten van het carnaval in Rio. Samen met David Ferrer en Gustavo Kuerten begaf de Spanjaard zich tussen de feestende menigte en Nadal en zijn kompanen gingen helemaal los. "Een ongelooflijke ervaring. Wát een positieve energie", aldus Nadal na afloop. Ook Ferrer had het erg naar zijn zin gehad: "Ik heb vandaag meer gedanst dan in de rest van mijn leven."

Tienjarig meisje verslaat NBA-ster
Stephen Curry, de point guard van de Golden State Warriors, won dit weekend overtuigend de driepuntenwedstrijd tijdens het NBA All-Star Weekend. In de voorbereiding op het weekend leed Curry echter een pijnlijke nederlaag tijdens een driepuntenwedstrijd. Voor sponsor Foot Locker nam hij het op tegen de tienjarige Jaden Newman die hem op een onverwachte nederlaag trakteerde.


Curry delft het onderspit (Bron: YouTube/Foot Locker)