Manor had in 2015 willen verrassen

Het Formule 1-team Manor had dit jaar willen verrassen, zo meldt directeur Graeme Lowdon tegen de BBC. De financiële problemen gooiden eind vorig jaar echter roet in het eten, waardoor een lange periode van onder curatele stelling nodig was en na een redding de ambities voor 2015 bijgesteld moesten worden.

Lowdon: "We waren op een punt gekomen waarop we in 2015 voor verrassingen hadden kunnen zorgen. We hadden twee teams verslagen die zowel meer geld hadden als betere auto's, maar wij raceten beter. Als ik dan zie waar de concurrentie nu staat, en kijk naar de 2015-auto waar Marussia al heel ver mee was, dan hadden we wel voor wat opschudding kunnen zorgen als we niet hadden moeten stoppen. Maar nu lopen we weer achter."

Manor wil begin dit jaar met een aangepaste 2014-auto racen. Door softwareproblemen kon het team ondanks de aanwezigheid in Australië niet in actie komen. "De problemen waren niet heel groot, maar we hadden veel tijdsdruk. En ze geven ons heus geen toestemming om op maandag te racen." Lowdon belooft er volgende week in Maleisië weer bij te zijn.

Dat Manor nog bestaat komt door de twee punten die coureur Jules Bianchi pakte in Monaco. Juist hierdoor kon afgelopen winter de reddingspoging slagen. Bianchi ligt al sinds zijn crash in Japan in coma. "Door hier nu te zijn met het team, laten we Jules weten dat we niet opgeven voor de vlag is gevallen. Ik hoop dat onze aanwezigheid zijn ouders goed doet, al is het maar een heel klein beetje," zo heeft teambaas John Booth aan Auto Hebdo laten weten. Het team hoopt nog steeds dat de Fransman zal herstellen.