Kanye is vrienden kwijtgeraakt door Kim

Kanye West was jaren geleden goed op weg om zijn naam te vestigen in de modewereld, totdat hij begon te daten met Kim Kardashian. Door de realityster verloor de rapper heel wat vrienden in die business, vertelt hij aan Style.com.

"Modemensen waren heel erg tegen realitysterren toen wij begonnen te daten. De vrienden die ik een beetje had gemaakt, keerden haar en mij de rug toe", onthult Kanye. "De zogenaamde erkenning die ik kreeg in de wereld van haute couture, was in één klap verdwenen."

Maar West ziet het niet als een negatieve ervaring. "Ik kreeg eindelijk de kans om naar school te gaan. Elke dag was ik in mijn moeders (Kris Jenners red.) huis, in mijn broers kamer, in Robs oude kamer, om een Céline-rok te passen, een Saint Laurent-jas te passen."

Kanye en Kim hebben veel aan elkaar gehad in die periode. "Elke dag leerden we iets nieuws, we werden beter. We keken samen naar foto's en zij verbeterde mijn stijl, we verbeterden elkaar."

De rapper, die vorige week zijn collectie voor Adidas presenteerde, noemt zijn vrouw zijn muze. Toch durft Kanye zichzelf geen ontwerper te noemen. "Ik wil designers niet beledigen en mezelf een designer noemen. Ik heb gewoon een visie van wat ik wil doen."