India en Pakistan wisselen schoten uit

Pakistaanse en Indiase grenswachten hebben elkaar vrijdagnacht langs de grens in de betwiste regio Kashmir onder vuur genomen. Er vielen twee doden en acht gewonden. De beide buurlanden geven elkaar de schuld van de schotenwisseling.

Volgens het Pakistaanse leger hebben Indiase troepen zonder aanleiding de wapenstilstand tussen de twee landen geschonden met een salvo artillerievuur in de buurt van de stad Sialkot. Een 13-jarig meisje zou zijn gedood en een ander kind verwond. Daarop schoten Pakistaanse militairen terug, aldus het leger.

De Indiase politie verwijt Pakistan op haar beurt de beschieting van Kathua, waarbij een vrouw zou zijn omgekomen en zeven dorpelingen gewond zouden zijn geraakt. Volgens India was de beschieting niet uitgelokt.

Pakistan tekende eerder op de dag in New Delhi protest aan tegen de moord op twee Pakistaanse soldaten van afgelopen woensdag. Sartaj Aziz, een adviseur voor veiligheids- en buitenlandbeleid van de Pakistaanse premier Nawaz Sharif, riep India op 'onmiddellijk een onderzoek in te stellen naar het voorval en de daders voor het gerecht te brengen'. Volgens de regering in Islamabad waren de twee gedode militairen uitgenodigd voor overleg met Indiase soldaten.