Pakistanen blazen kotter op na achtervolging India

De opvarenden van een Pakistaanse vissersboot hebben hun vaartuig vrijdag opgeblazen na een achtervolging door de Indiase kustwacht. De bemanning van de boot had zee gekozen voor een clandestien handeltje, maakte het Indiase ministerie van defensie op uit informatie van de inlichtingendiensten.

Het schip van de kustwacht en een vliegtuig onderschepten het vissersschip laat op oudejaarsavond in Indiase wateren. Toen ze de bemanning sommeerden halt te houden om de boot te kunnen doorzoeken gaf die juist gas in een poging te ontsnappen. Aan waarschuwingsschoten liet de bemanning zich niets gelegen liggen.

Na een jacht van bijna een uur staken de opvarenden de vissersboot in brand. Daardoor zonk het en ging het ter hoogte van de zeegrens tussen Pakistan en India naar de kelder. De lichamen van de opvarenden zijn niet gevonden.

De opvarenden hadden het mogelijk voorzien op een marinebasis of een kustplaats in India, denkt Maroof Raza, redacteur strategische aangelegenheden van nieuwszender TimesNow. In 2008 werd Mumbai getroffen door een bloedige aanslag waarvan de daders uit het Pakistaanse Karachi naar de Indiase metropool waren gevaren.