Skiër Ligety weer niet te kloppen voor eigen publiek

Ted Ligety heeft tijdens het World Cup-weekend in Beaver Creek de overwinning gepakt op de reuzenslalom. Het was zijn eerste zege van het seizoen, nadat hij bij de opening in Sölden nog teleurstellend tiende werd.

De eerste run leverde gelijk genoeg spanning op, al waren het nummers een, twee en drie van de startlijst die de bovenste drie posities innamen. De ervaren rot Benjamin Raich uit Oostenrijk was de snelste, maar hij werd op slechts 0,01 seconde gevolgd door de Fransman Alexis Pinturault. Marcel Hirscher gaf 0,24 seconden toe, 0,01 minder dan Ligety.

In de tweede run maakten vooral de Zwitser Carlo Janka en de Fransman Victor Muffat-Jeandet een grote sprong voorwaarts. Janka schoof van de 22e plek op naar positie 7, Muffat-Jeandet ging van 13 naar 5. Van de vier grote kanshebbers was Ligety als eerste aan de beurt. Hij zette de snelste tijd neer, waarna Hirscher zich stukbeet op die tijd. Pinturault leek het te gaan halen, maar kwam 0,18 seconde tekort en werd tweede. Raich kon zijn eerste run niet herhalen en viel terug tot de vierde plek, achter landgenoot Hirscher.

Voor Ligety was het al de vierde keer op rij dat hij de reuzenslalom in Beaver Creek wist te winnen. Hirscher houdt de leiding in de stand om de World Cup op de reuzenslalom. De Noor Kjetil Jansrud, die 15e werd, houdt de leiding in de World Cup algemeen.