Skiër Feuz na blessureleed eindelijk op podium, Jansrud wint weer

Skiër Kjetil Jansrud heeft in het Amerikaanse Beaver Creek zijn derde World Cup-wedstrijd op rij gewonnen. De 29-jarige Noor was op de Birds of Prey-piste veruit de beste op de afdaling. 

Zeven skiërs wisten binnen een seconde van Jansrud te blijven. De eerste was de Zwitser Beat Feuz, die strandde op 0,54 seconden. Hij was er echter dolgelukkig mee, want na jaren van blessureleed kon hij eindelijk weer pijnvrij starten. Feuz haalde al vijftien keer het World Cup-podium, maar daarvan waren er dertien in het seizoen 2011/2012 - en twee in het seizoen daarvoor. Vervolgens kreeg hij vooral veel last van zijn knie, waar zijn prestaties ernstig onder leden. 

De Amerikaan Steven Nyman ging lang aan de leiding, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met het brons. De afdalingsspecialist moest 0,56 seconden toegeven ten opzichte van Jansrud. Ook Dominik Paris, Travis Ganong, Guillermo Fayed en Max Franz bleven binnen een seconde. De Nederlander Marvin van Heek verscheen vanwege rugklachten niet aan de start.