Bakker heeft spijt van 'John en Linda'-advertentie

Een ludiek bedoelde advertentie van Bakkerij Vreugdenhil uit Maasdijk is bij enkele mensen in het verkeerde keelgat geschoten. De patissiers hadden bedacht dat het een leuk idee zou zijn om in te spelen op het nieuws rond de afpersing van John en Linda de Mol.

'Wilt u een doos gebak bestellen en heeft u een brief voor John en Linda? Geen probleem, want zij zijn dagelijks te vinden in onze bakkerij!' Deze slogan, voorzien met een foto van medewerkers wiens namen zich simpel laten raden, prijkte vanmorgen nog op de facebookpagina van de bakkerij.

"We hebben het bericht in een ludieke opwelling geplaatst", vertelt bakker Chris. Het idee werd geboren tijdens het kijken naar opsporing gezocht. In de uitzending werd duidelijk dat de familie de Mol werd afgeperst via een concurrent in Blaricum,waarbij gebak werd vergezeld door een dreigbrief. Vreugdenhil kon daar wel iets mee. 'Gevaarlijk lekker' schreef de bakker onder het facebookbericht. Hierbij in het midden latend of hij nu het taart of Linda bedoelt.

"De reacties [op het facebookbericht] zijn nog mild en netjes", weet Chris te melden. "Toch zijn we na het plaatsen van het bericht nog eens gaan nadenken. Aanvankelijk realiseerden we ons niet hoeveel impact de afpersingszaak van De Mol heeft en dat we met ons bericht wellicht mensen kwetsen. Daarom zijn we nu bezig met het verwijderen van de advertentie. We hebben een hele grote inschattingsfout gemaakt, dat zeg ik eerlijk."

"We bieden onze oprechte excuses aan aan de familie De Mol en aan iedereen die we mogelijk gekwetst hebben', besluit Vreugdenhil. 'Ik hoop dat dit ons bedrijf geen schade oplevert. We makken allemaal wel eens een fout."