Van Gaal: "Messi wil zich vast bewijzen"

Louis van Gaal verwacht dat Lionel Messi woensdag gebrand is op succes tijdens de halve finale op het WK, tussen Nederland en Argentinië. Van Gaal kijkt uit naar het duel met Messi, drievoudig Wereldvoetballer van het Jaar en captain van Argentinië.

"Dat hij meer dan één keer tot de beste speler van de wereld is verkozen, is niet voor niets. Hij laat zich altijd zien op het hoogste podium. Maar in de nationale ploeg bleek het weleens moeilijk om die goede prestaties een vervolg te geven. Ik weet zeker dat hij zich nu wil bewijzen. Wij proberen hem af te stoppen."

"Maar we spelen tegen Argentinië en niet tegen een individu. Wij hebben het team vanochtend beelden laten zien van Argentinië. Ik denk niet dat er een favoriet is voor deze wedstrijd. In de halve finales zijn de teams gelijkwaardig. Het wordt fifty-fifty en ik hoop dat het kwartje onze kant op valt", zei Van Gaal.

"Ik weet niet wie het meeste balbezit zal hebben. Ik ken de opstelling van Argentinië niet. Zij hebben ook in verschillende formaties gespeeld", aldus de aanstaande manager van Manchester United. "We hebben één dag minder om te herstellen dan bij de voorgaande wedstrijden. Dat is wel een probleem."

"De vraag is wat voor effect dat heeft op de spelers", vertelde Van Gaal, die hoopt dat ouders jonge kinderen woensdagavond niet te vroeg naar bed brengen. "Ik zou mijn kinderen altijd laten kijken. Als je ze vroegt naar bed brengt zullen ze gestresst en gespannen zijn en alsnog niet kunnen slapen."