Van Gaal hoopt op wonder De Jong

Bondscoach Louis van Gaal houdt hoop dat Nigel de Jong nog in actie kan komen tijdens het WK. Dat zei hij dinsdag tijdens een persconferentie. Mogelijk is de middenvelder woensdag in de halve finale tegen Argentinië zelfs alweer van de partij.

De Jong liep in de achtste finale tegen Mexico een scheurtje in zijn lies op en zijn toernooi leek voorbij. De speler van AC Milan herstelt echter sneller dan verwacht. "Hij heeft vandaag getest en we moeten afwachten hoe zijn reactie is", liet Van Gaal weten. "Als de reactie goed is, dan zou het wonder zich kunnen voltooien."

Naast De Jong is ook Ron Vlaar niet helemaal fit. De verdediger had na de kwartfinale tegen Costa Rica last van zijn knie. Ook bij hem is het volgens Van Gaal afwachten hoe hij reageert op de training.

Robin van Persie en Daryl Janmaat trainden dinsdag niet volledig mee vanwege maag- en darmklachten. "Dan kan je beter niet trainen. Ik weet niet of Van Persie morgen honderd procent is, dat valt nu nog niet te zeggen", aldus Van Gaal. "Hij is heel belangrijk voor ons."