[RG] Halep en Petkovic naar halve finale

Simona Halep en Andrea Petkovic hebben de halve finale van Roland Garros bereikt. Halep (4) won met 6-2, 6-2 van Svetlana Koeznetsova, de winnares van 2009. Petkovic (28) was met dezelfde cijfers te sterk voor Sara Errani. In de vorige ronde had de Duitse een einde gemaakt aan de opmars van Kiki Bertens.

Zowel Halep als Petkovic stond nooit eerder in de halve finale van een grandslamtoernooi. Donderdag strijden de Roemeense en de Duitse tegen elkaar om een plaats in de eindstrijd van zaterdag. De andere halve finale gaat tussen Maria Sharapova en Eugenie Bouchard.

De wedstrijden van woensdag werden wegens de regen veel later afgewerkt dan gepland. De speelsters konden niet om 14.00, maar pas rond 16.30 uur het gravel in Parijs betreden.

Halep is als nummer vier de hoogst geplaatste speelster die nog in het toernooi zit. Qua ervaring moet de Roemeense het echter afleggen tegen Sharapova. De als zevende geplaatste Russische is de enige van de halvefinalisten die weet hoe het voelt om een grandslamtoernooi te winnen. Ze won alle vier de grote toernooien één keer.