Gameslegende Hideo Baba komt naar Anime 2014

Na een succesvolle eerste samenwerking tijdens Anime 2013, kondigen Animecon en Bandai Namco een nieuwe samenwerking aan voor de 2014-editie. Speciaal voor deze gelegenheid wordt gameslegende en producer Hideo Baba naar Den Haag gevlogen.

Baba-san komt een praatje houden over zijn Tales of-serie. Van de franchise zijn tientallen miljoenen exemplaren wereldwijd verkocht en de status van Hideo Baba binnen de anime-scene is als die van een rockster. In Japan zorgt Baba-san voor gevulde voetbalstadions door zijn presentaties. Baba-san zal tijdens Anime 2014 een presentatie geven in de main theater. Daarnaast zal hij een signeersessie doen, vragen van het publiek beantwoorden. Animecon-bezoekers maken kans op een zeer exclusief ontbijt met Baba-san op de zondagochtend van het event.

Bandai Namco heeft als primeur voor de bezoekers van Anime 2014 drie games speelbaar, die pas maanden na het evenement in de winkel zullen liggen. Tales of Xillia 2 en Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm Revolution zijn er drie maanden voor release speelbaar, en One Piece-fans kunnen Unlimited Red World twee weken voor release spelen. Daarnaast zullen andere games waaronder Tekken, Naruto, One Piece, Short Peace en Tales of Xillia 1 te spelen zijn in de speciale sectie in de Gameroom van Anime 2014.

Anime 2014 vindt plaats van 13 tot en met 15 juni in het World Forum in Den Haag. Naast games zijn er ook workshops, lezingen, veel kraampjes met Japanse anime-spullen en natuurlijk cosplay.

AnimeCon 2012 (Foto: Jimmy Israel)

Oh ja en Baba-san:

Hideo Baba