'Juwelier geraakt door eigen vrouw'

De juwelier in het Brabantse Deurne werd bij de overval in zijn zaak in zijn hand geschoten door zijn eigen vrouw. Dat heeft advocaat Peter Plasman, die de nabestaanden van een van de omgekomen overvallers bijstaat, zaterdag gezegd. Hij hoorde die informatie uit een bron die hij als 'zeer betrouwbaar' typeert.

De raadsman vraagt zich af wat nu, naast een bende gewapende overvallers, precies de dreiging is geweest waartegen het juweliersechtpaar zich nu heeft verdedigd. De kwestie is volgens hem van belang voor het beoordelen van de vraag of sprake is van noodweer.

Het Openbaar Ministerie wilde tegenover RTL Nieuws, waar Plasman zijn verhaal deed, niet reageren, omdat het onderzoek nog loopt. Advocaat Jan-Hein Kuipers, die de juwelier en zijn vrouw bijstaat, zou tegenover de nieuwsrubriek hebben bevestigd dat de man gewond raakte door een kogel die zijn vrouw heeft afgeschoten.

Het juweliersechtpaar kwam snel na de overval, waarbij twee weken geleden twee overvallers de dood vonden, vrij. De juwelier en zijn vrouw worden officieel verdacht van poging tot doodslag, maar omdat sprake lijkt te zijn van noodweer mogen zij de zaak in vrijheid afwachten.