Dode en verwaarloosde dieren in aquarium Valkenburg

Bij een aquarium in de Valkenburger grotten in Valkenburg zijn dode en verwaarloosde vissen en reptielen aangetroffen. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, de gemeente en de politie zijn zaterdag begonnen met het onderbrengen van de nog levende dieren. Dat meldt de inspectie op haar website.

De politie had vrijdag een melding gekregen over mogelijk dierenleed bij het aquarium aan de Trichtergrubbe. De beheerder van de dieren is onlangs overleden en daarna zijn de dieren niet meer verzorgd. "Enkele dieren werden helaas dood aangetroffen. Een groot deel bleek ernstig ondervoed te zijn, maar was gelukkig nog wel in leven", zo laat de inspectie weten.

Het is niet bekend hoeveel dieren in het aquarium aanwezig waren. Ze worden in afwachting van een beslissing van de rechter bij opvangadressen elders in het land ondergebracht. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland neemt, in overleg met de eigenaren van het aquarium, binnen twee weken een beslissing nemen over wat er met de dieren gaat gebeuren.