Promotor: "Sochi zal klaar zijn voor F1-race"

Half oktober staat in Rusland de eerste Grand Prix van Rusland op het programma. In en rond het park waar momenteel de Olympische Winterspelen worden gehouden zullen als het aan de organisatie ligt straks eenmaal per jaar de Formule 1-bolides ronken.

Voor de atleten lijkt alles vrij goed geregeld te zijn, maar veel faciliteiten voor de journalisten zijn verre van af zoals in de afgelopen weken duidelijk werd. Dit geld ook voor de gebouwen die gebruikt zullen gaan worden voor de Formule 1. Veel troep is letterlijk over de schutting gegooid en Reuters omschrijft deze week het F1-circuit als een 'ommuurde bouwplaats' waar veel troep ligt. De gebouwen staan er, maar moeten nog volledig afgewerkt worden, terwijl aan de baan zelf nog veel gesleuteld moet worden.

Promotor Oleg Zabara heeft er alle vertrouwen in dat de baan op tijd gereed is voor de verplichte homologatie van de FIA. Zo zijn de pitboxen voor de teams en de medische ruimte volgens hem al af. "De bouw van het circuit in Sochi gaat gewoon verder en het werk ligt op schema. Het circuit is op dit moment voor 91 procent voltooid. Alles verloopt volgens plan en we hebben geen last van de Olympische Winterspelen."