[Roddelcorner] Gekke dingen in Sochi & Krajicek emigreert

Elke week gaan we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samenbrengen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Richard Krajicek wil emigreren met zijn gezin
Richard Krajicek en Daphne Deckers willen, als hun kinderen klaar zijn met hun middelbare school, verhuizen naar de Verenigde Staten. Dat heeft de voormalige toptennisser laten weten aan Story. "Daphne en ik denken al langer over een verhuizing naar Amerika. Het is echt een wens van ons, die we over een kleine twee jaar dus kunnen gaan realiseren", vertelt Krajicek.

De kinderen van de twee beroemdheden lijken in de voetsporen van hun ouders te treden. Emma wil graag arts worden maar zou daarnaast ook uitzicht hebben op een modellencarrière, net als haar moeder. Zoon Alec wordt gezien als een veelbelovend tennistalent. Beiden zouden hun ambitie ook vanuit de VS waar kunnen maken.

Niet vissen op de wc in Sochi
Twee weken geleden schreven we al over het vreemde dubbele toilet bij de biatlonaccomodatie. Deze week hebben we weer wc-nieuws uit Sochi. De organisatie heeft namelijk de toiletten voorzien van instructies over wat wel en niet mag in het kleinste kamertje. Handig als je nog niet precies wist wat je daar moest doen. Tegenvaller is wel dat je niet eens mag vissen uit de wc-pot. Strenge jongens die Russen.

Mourinho heeft de lolbroek aan tijdens persconferentie
Chelsea-trainer José Mourinho had er duidelijk zin in na de overwinning van zijn ploeg tegen Manchester City. Tijdens de persconferentie vertelde de coach dat niet hij maar masseur Bill de ploeg supergemotiveerd had gekregen. Met de imitatie van het Schotse gebrabbel kreeg de vaak stugge Mourinho de lachers op zijn hand. Kijk hier naar de leukste stukjes uit de persconferentie van de Portugees.

Shorttracksters treffen Putin bij de lunch
Zo zit je lekker te lunchen en zo staat ineens president Vladimir Putin naast je tafeltje. De shorttrackzusjes Yara en Sanne van Kerkhof zaten in het atletenrestaurant rustig van hun lunch te genieten toen de veelbesproken Russische president Putin de zaal binnenkwam. Het staatshoofd begroette diverse sporters en kwam ook even bij de Nederlandse dames buurten. Of Putin ervan op de hoogte was dat Sanne van Kerkhof enige jaren geleden een relatie had met Ireen Wüst wagen wij te betwijfelen.

Tom-Jelte Papa
Wielrenner Tom-Jelte Slagter is vader geworden. TJS en zijn vriendin zijn vorige week de trotse ouders geworden van een zoon die ze naam Milan gaven. Slagter, die vorig jaar de Tour Down Under won, liet die koers dit jaar schieten om aanwezig te zijn bij de bevalling. Hierdoor zal de wielrenner tijdens de Ronde van Mallorca zijn debuut voor zijn ploeg Garmin maken.

Goud en meteoriet om je nek in Sochi
De gouden medaillewinnaars op 15 februari krijgen wel iets heel bijzonders. Natuurlijk ontvangen de nummers één de gouden medaille, maar daar zijn er tijdens de Spelen veel meer van. De winnaars op 15 februari ontvangen ook nog een medaille van meteoriet. Op die dag is het namelijk precies een jaar geleden dat een flinke meteoriet insloeg vlakbij Chelyabinsk. Het stuk ruimtegesteente was destijds wereldnieuws en de stad wil de verjaardag van die gebeurtenis vieren door de winnaars een bijzonder extraatje te geven.

Hier doe je het voor als voetballer
Exorbitante salarissen, dikke auto's, royale bonussen en alles wat hun hartje begeert: dat beeld is er soms van voetballers. Dat geldt echter alleen voor een beperkte groep topspelers, maar ook lager in de voetbalpiramide valt er genoeg leuks te verdienen. Zo was er afgelopen zondag een prachtige prijs voor de 'RKC'er van de wedstrijd'. De beste man van het veld kreeg namelijk een fel begeerde dinerbon voor Chinees-Japans Restaurant De Mandarijn.

Sochi ware beproeving voor journalisten
Waar het voor de sporters allemaal perfect geregeld is lijkt het voor de media wat minder voor elkaar in Sochi. Journalisten twitteren er op los over alle gekke dingen die ze mee maken. Zo ging Shaun Walker een fles water kopen maar realiseerde zich even later dat hij een plastic fles gin in zijn handen had. Op de terugweg naar zijn hotel kruiste een hond met drie poten zijn pad.

Hieronder enkele hilarische tweets over de avonturen van de journalisten: