Massa: "Alonso gebruikte simulator niet"

Formule 1-coureur Felipe Massa heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over zijn voormalige collega Fernando Alonso. De Braziliaan stapte deze winter over van Ferrari naar Williams. Hij zei tegenover de Braziliaanse pers dat de Spaanse rijder vorig jaar niet in de simulator te vinden was.

Massa is blij dat hij bij Williams onderdak heeft gevonden. "Eerlijk gezegd had ik die verandering nodig en misschien geldt hetzelfde voor Ferrari. Wanneer de tijd verstrijkt en er niets aan de situatie verandert zul je uiteindelijk de motivatie gaan verliezen."

"Ik ben blij, zeker na hoe ik ontvangen ben bij Williams. Toen ik voor het eerst in de fabriek kwam stonden ze meteen voor me klaar, sloten me in hun armen en geloven helemaal in mij. Ik word bij Williams echt gehoord, niet dat dit bij Ferrari niet gebeurde. Zij luisterden juist erg goed naar mij. Vorig jaar werkte ik aan de ontwikkeling van de auto en in de simulator was ik zo ongeveer de enige racecoureur, want Alonso reed er niet in."

De simulator was niet het grootste probleem van Ferrari. Dat was de windtunnel die niet goed gecallibreerd was, waardoor de resultaten van de tests uit de tunnel niet overeenkwamen met die op de baan. "We begonnen met een competitieve auto en eindigden, in tegenstelling tot Red Bull, met een oncompetitieve bolide."