Vluchtende man: 'Ik ben een uil!'

Toen een inwoner van Hudson, Massachusetts maandagavond over de snelweg reed, slingerde hij nogal. Een voorbijrijdende agent zette de achtervolging in, waarna een heel scala aan bizarre gebeurtenissen volgden.

De 37-jarige man, Troy A. Prockett geheten, was al twee keer eerder opgepakt voor rijden onder invloed en besloot eieren voor zijn geld te kiezen toen hij zijn auto tegen een sneeuwhoop aanreed. Direct nam de man de benen, waarna de dienstdoende agent versterking opriep en de achtervolging inzette.

In totaal negen agenten doorkamden het bos waar de man heen was gerend. Ze volgden met een hond zijn voetsporen in de sneeuw. Uiteindelijk bleek de man tien meter hoog in een boom te zijn geklommen. De agenten maanden hem naar beneden te komen, maar dit weigerde Troy.

In plaats daarvan schreeuwde de man de agenten met dubbele tong toe: "Hebben jullie die rijdende vent al gepakt?" Daarna klom hij nog hoger de boom in, riep hij dat hij een uil was en vertelde hij 'dat hij zo'n goeie vent was.' Hij klom nog hoger, trok aan verscheidene takken en riep: "Kijk, het sneeuwt!"

Toen de agenten de man vertelden dat ze slechts één voetspoor hadden gevolgd, zei Prockett dat hij de chauffeur op zijn rug had gedragen maar dat hij het zelf niet was. Het afzagen van verscheidene takken hielp niet. Hoewel het ijskoud was, bleef de man hoog in de boom zitten.

Uiteindelijk kwam de brandweer met een hoogwerker, waarna de man kon worden ingerekend. Brandweerman David Durgin geeft aan dat er nooit eerder iemand is gearresteerd met een hoogwerker. "Het was uniek."

De arrestant vertelde achteraf aan de agenten dat hij bang was om uit de boom te komen vanwege zijn eerdere veroordelingen voor rijden onder invloed. Na 3000 dollar te hebben betaald, is hij op borgtocht vrijgelaten.