FOK! wat een weer... Storm en regen

Het noordelijke deel van Europa wordt de laatste weken getroffen door de ene stormdepressie na de ander. Ons land bleef, op de sinterklaasstorm na, relatief gezien gespaard van al dat geweld. Vandaag is dat anders. Een nieuwe monsterdepressie zorgt op dit moment voor ruig en nat weer. De kerndruk van deze depressie is slechts 927 hPa en dat is buitengewoon diep.

Deze depressie trekt wat zuidelijker dan al zijn voorgangers, zodat ook wij nu met de derde storm van dit jaar te maken hebben. Gisteren wakkerde de wind al steeds verder aan en gisteravond kwam er langs de kust een volle zuiderstorm te staan. De storm heeft een lange adem, want tot in de ochtend is er windkracht 9 mogelijk. Uiteraard waait het in het binnenland ook hard en daar ligt de windkracht tussen 6 en 7. Verder komen er overal in het land zware windstoten voor. De storm neemt pas in de middag in kracht af en tegen de avond is de wind afgezwakt naar kracht 4 tot 7.

Verder is het bewolkt en regent het. Het kan soms flink doorregenen en de hoeveelheden kunnen oplopen tot méér dan 20 millimeter. Dit front gaat echter golven dus het is nog even de vraag wanneer het droog gaat worden. Het ziet er nu naar uit dat het in de loop van de middag in het westen droog gaat worden, maar dit onder voorbehoud. Het kan iets sneller of iets langzamer gaan. Bij dit ruige weer is het uiterst zacht met een temperatuur van om- en nabij de 10 graden.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 WanDe
Afgelopen zondag maakte D_tje een gezonde wandeling.

 BuiDe2
Ondanks dat het winter is valt er nog veel te zien.

Buide3
Het was wel een grijze dag...

 BuiDe4
...maar later klaarde het toch wat op.