Onno Hoes vreesde voor baan en relatie

Onno Hoes was bang dat hij zijn baan zou verliezen en dat zijn relatie voorbij was toen de foto naar buiten kwam waarop hij zoenend te zien is met de 24-jarige Ruud Schepers. Dat zei Hoes, burgemeester van Maastricht, donderdagavond in een gesprek met de Limburgse regionale omroep L1.

"Die foto kwam naar buiten. Denkt u dan: einde huwelijk, einde baan?", werd Hoes gevraagd. "Beide", reageerde Hoes daarop. Al vrij snel na het uitlekken van de foto gaven Hoes en Verlinde een verklaring uit waarin ze stelden te gaan vechten voor hun relatie.

Woensdagavond werd in een gesprek met de fractievoorzitters van de Maastrichtse gemeenteraad besloten dat Hoes mag aanblijven als burgemeester. "Ik heb gezegd: de makkelijkste oplossing is als ik nu opstap, maar ik kies liever niet voor de makkelijkste oplossing." Hoes zegt nog altijd gek te zijn op Maastricht. "De stad en de burgemeester hebben gezegd: we laten ons niet uit elkaar drijven. De landelijke media hebben de afgelopen tijd zitten wroeten, maar ze maken ons niet meer gek."