OM eist dertig jaar voor Tilburgse hotelmoord

Justitie heeft woensdag in hoger beroep dertig jaar cel geëist tegen de 45-jarige verdachte van de Tilburgse hotelmoord. Het Openbaar Ministerie houdt hem verantwoordelijk voor het doodschieten van zijn vriendin in de badkuip van een kamer in hotel Mercure in 2009. Daarnaast zou hij betrokken zijn geweest bij een schietpartij in het Franse Marseille.

Marco de K. werd vorig jaar tot 28 jaar gevangenisstraf veroordeeld door het gerechtshof in Den Bosch. De Hoge Raad verwees de zaak afgelopen juni terug naar het hof omdat onvoldoende vaststond dat De K. het slachtoffer met voorbedachten rade heeft doodgeschoten.

De verdachte en het slachtoffer hadden ruzie, waarna De K. een wapen zou hebben gepakt en haar in de badkamer doodde. Het hof oordeelde vorig jaar dat de man genoeg tijd had gehad om zich te beraden en dat daarom wel degelijk sprake was van voorbedachten rade. De Hoge Raad is daarvan onvoldoende overtuigd en wil dat het hof de beslissing verder motiveert.

Het OM eiste eerder een levenslange gevangenisstraf, zowel bij de rechtbank als bij het gerechtshof. Omdat het hof eerder oordeelde dat deze misdaad geen levenslange celstraf rechtvaardigt, houdt het OM het nu bij een eis van dertig jaar.