Filmdebuut Kleine Viezerik in première op NFF

De film Bounty, het acteerdebuut van rapper Kleine Viezerik, gaat in september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dat maakte regisseur Finbarr Wilbrink vrijdag bekend. In de korte jeugdkomedie is Kleine Viezerik, die zichzelf speelt, te zien naast Micha Hulshof, Miryanna van Reeden en Giorgio Sanches, die eerder dit jaar de finale van het Junior Songfestival haalde.

Bounty gaat over de 11-jarige Tako, een bruine jongen die is geadopteerd door twee blanke lesbische vrouwen. Zijn hele leven fantaseert hij over wie zijn vader zou kunnen zijn: misschien wel Clarence Seedorf, Ruud Gullit of zelfs Barack Obama. Dan denkt hij onomstotelijk bewijst te hebben gevonden dat de Amsterdamse gangsterrapper Kleine Viezerik hem heeft verwekt.

Twee vrienden wijzen hem erop dat Kleine Viezerik vast geen zin heeft in een zoon die 'bounty' is, bruin vanbuiten maar wit vanbinnen. Tako ziet nog maar een oplossing: Surinamer worden.

Bounty is ook voor andere festivals geselecteerd. Na het Nederlands Film Festival dingt de film mee om de prijzen in ondermeer Trinidad en Tobago, het Pentedattilo Film Festival in Italië en het Edmonton International Film Festival in Canada.

Kleine Viezerik is erg trots op de selectie voor deze internationale festivals. "Tijdens het draaien wist ik dat we met iets bijzonders bezig waren. Nu de film wereldwijd vertoond gaat worden, blijkt dat gevoel juist te zijn geweest. Het was in het begin even spannend, mijn eerste keer acteren, maar gezien het resultaat ben ik trots op mijn prestatie en die van de rest van de cast."

Op 28 augustus wordt de gehele programmering van het NFF bekendgemaakt. Dan is dus ook duidelijk op welke dag Bounty in première gaat.