FOK! wat een weer... Laatste hete dag

Vandaag is het voorlopig de laatste dag dat de temperaturen nog tot tegen de 30 graden kunnen oplopen. Vanaf morgen zakt het kwik elke dag een paar graden om tegen het einde van de week rond de 21 graden uit te komen.

Gisteren was het schitterend weer in ons land. Er was veel zon en het bleef droog. De maxima lagen tussen de 22 en 27 graden en meer hoeft dat voor veel mensen niet te zijn.

Vandaag dus nog even een warme dag. Zeker in het zuidoosten is een tropische 30 graden mogelijk. Ook elders in het land is het met een graad of 28 behoorlijk warm. Opnieuw overheerst de zon, maar aan het einde van de dag neemt de kans op een stevige onweersbui toe. Er staat een meest matige wind uit een zuidelijke richting.

Na morgen is het licht wisselvallig en zeker op woensdag kan het enige tijd flink regenen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Spaarne
Oerbeer maakte op de warmste dag van dit jaar, afgelopen vrijdag, een boottochtje en zag dat zelfs de koeien verkoeling zochten in het water.