Nieuwe Pokémon in Frankrijk

Junichi Masuda, directeur van GAME FREAK heeft vandaag een speciale videoboodschap over Pokémon X & Y uitgebracht tijdens de Japan Expo in Parijs.

Er is een nieuwe Pokémon, Honedge, gepresenteerd en de heer Masuda heeft verteld waar zijn inspiratie voor Pokémon X & Y vandaan komt: Frankrijk. Het is nu bekend dat Honedge tot leven komt wanneer de geest van een overledene in een zwaard huist dat ooit van mensen is geweest. Hij kan de blauwe lap aan het handvat hanteren alsof het zijn eigen arm is. Pokémon Trainers die zo onvoorzichtig zijn de kling vast te pakken worden door de blauwe lap omwikkeld en voelen hun energie wegvloeien.

Honedge kan de aanval Swords Dance van het type Normal leren. Swords Dance is een dans die de vechtlust versterkt en de Attack-statistiek van de gebruiker enorm verhoogt. Het effect kan nog vergroot worden door deze aanval meerdere keren achter elkaar te gebruiken.

Parijs was als locatie voor deze bekendmaking uitgekozen omdat de videoboodschap van de heer Masuda ook ingaat op Frankrijk als zijn inspiratiebron voor de setting van de spellen. Hij legt uit dat het team van GAME FREAK in 2011 talrijke locaties in Frankrijk heeft bezocht en dat de daar verzamelde informatie van invloed is geweest op het ontwerp van de onlangs ontdekte regio Kalos. Tijdens hun bezoek aan Parijs hebben ze ideeën opgedaan voor Lumiose, de indrukwekkende metropool in Pokémon X en Pokémon Y.

Pokémon X & Y komen op 12 oktober 2013 uit voor Nintendo 3DS.