Rijden op een geit in Pokémon

Op Serebii.net zijn scans van het Japanse Coro Coro Comic magazine verschenen, die maar liefst vier nieuwe Pokémon laten zien. Maar dat is niet alles. Op de ingescande pagina's is nog meer informatie over Pokémon X en Pokémon Y te vinden.

Op een scan van de voorkant van het tijdschrift, zijn de box-arts van beide games te zien. De achtergrond van de pagina waar de vier nieuwe Pokémon op staan, lijkt een deel van de kaart van de nieuwe regio te zijn. Deze regio zal de Karos Region gaan heten en is vermoedelijk gebaseerd op Frankrijk. Verder is de nieuwe Pokédex te zien, en lijkt het erop dat we de haar- en huidskleur van onze trainer in Pokémon en Pokémon Y aan kunnen passen.

En dan nu de nieuwe Pokémon! Laten we beginnen met Gogoat, de Riding Pokémon. Zoals zijn omschrijving al doet vermoeden, zul je op deze Pokémon kunnen rijden. In eerdere Pokémon-games konden we natuurlijk al over het water surfen of door het luchtruim vliegen op de rug van onze Pokémon, en het ziet er naar uit dat we onze trouwe vriendjes nu ook eindelijk als vervoersmiddel op het land kunnen gebruiken. Misschien hebben ze geen fietsen in de Karos Region? 

De naam van de hagedis-Pokémon is Elekiteru, een Electric/Normal-type Pokémon. Yayakoma, de Japanse Roodborst-Pokémon, schijnt een prachtige stem te hebben en heeft als type Normal/Flying. Tot slot de panda: Tancham, de ondeugende Pokémon. Een Fighting-type. 

Bovenstaande informatie blijkt uit de vertaling op Serebii.net, en is dus niet officieel bevestigd.

Wel heeft The Pokémon Company laten weten dat zij op 19 mei met veel nieuwe informatie over de aankomende games zullen komen. De informatie zal naar buiten worden gebracht in een aflevering van de Japanse tv-show Pokémon Smash, waarin Junichi Masuda zijn opwachting zal maken. Masuda was eerder altijd actief betrokken bij de ontwikkeling van alle door Game Freak geproduceerde titels en zit tegenwoordig in de raad van bestuur van het bedrijf. Of het wederom een wereldwijde bekendmaking zal worden, zoals de onthulling van de nieuwe vorm van Mewtwo, is niet bekend.

Bekijk hieronder de scans uit Coro Coro Comic magazine:

Vier nieuwe PokémonDe vier nieuwe Pokémon in Coro Coro Comic magazine (bron: Serebii.net)

Pokémon XY vernieuwingen
Meer informatie over Pokémon X en Pokémon Y (bron: Serebii.net)

Cover met box-arts
Box-arts op de cover (bron: Serebii.net)