Nadal ontsnapt tegen Ferrer in kwartfinale Madrid

Rafael Nadal heeft zich vrijdag uit geslagen positie teruggeknokt in de kwartfinale van het tennistoernooi in Madrid. De mondiale nummer vijf leek tegen David Ferrer lange tijd te gaan verliezen, maar won uiteindelijk toch in drie sets: 4-6, 7-6 (3) en 6-0. Voor Nadal was het alweer de achttiende overwinning in 22 ontmoetingen met Ferrer, die op de wereldranglijst een plekje hoger staat.

Ferrer koerste aanvankelijk soeverein op de zege af. Bij 6-4 en 4-2 leek dat besef echter tot hem door te dringen, want plots kregen zenuwen de overhand. Hij werd op love gebroken en zag Nadal vervolgens uitlopen naar 5-4. Toen de gravelkoning voor de set serveerde, wist Ferrer nog wel terug te breaken, maar uiteindelijk moest hij toch het hoofd buigen in de tiebreak.

Het verlies van de tweede set kwam Ferrer niet meer te boven. Nadal gunde zijn opponent in het beslissende bedrijf zelfs geen enkele game meer. Bij de laatste vier stuit de winnaar van 2005 en 2010 op landgenoot Pablo Andujar of Kei Nishikori (14) uit Japan.