Nederlander dichter bij huis op vakantie

Nederlanders gaan komende zomer dichter bij huis op vakantie. Dat komt vermoedelijk vanwege de crisis. Dat meldt reiswebsite Zoover na onderzoek onder vierduizend mensen. Ondanks die crisis is de zomervakantie voor de meeste Nederlanders echter niet van de baan.

Waar in januari en februari vorig jaar nog Spanje met 9,3 procent van de vakantiegangers het favoriete vakantieland was om in de zomer naartoe te gaan, is dat dit jaar Frankrijk met 10,3 procent, blijkt voorts uit onderzoek van het surfgedrag onder bijna vijf miljoen unieke bezoekers van de reiswebsite. Spanje staat met 8,7 procent op de tweede plek. Vakantie in eigen land staat met 4,7 procent, tegenover 4,6 procent vorig jaar, net als in 2012 op de vijfde plek.

De deelnemers aan het onderzoek geven voorts aan dat ze van plan zijn minder uit te geven op de plek van bestemming. "We bezuinigen op uit eten gaan en kiezen vaker voor een all-inclusiveconcept omdat hierbij de kosten voor verblijf en eten van tevoren duidelijk zijn", aldus Zoover.