Janmaat: "Hoor thuis in dit team"

Dayl Janmaat was vrijdagavond belangrijk voor Oranje in de zege op Estland. Hij gaf twee assists bij de 3-0 overwinning.

Tegenover OnsOranje toonde Janmaat zich tevreden over zijn aandeel in de wedstrijd. "De eerste was een harde bal op Van der Vaart, de tweede een voorzet op Van Persie. Ik ben er blij mee. Als je twee assists hebt, ben je toch betrokken bij de goals, dan ben je op dat moment belangrijk voor de ploeg."

De verdediger vond dat Oranje in de eerste helft te weinig drang naar voren had. "De bondscoach had voorspeld dat het lastig ging worden, omdat ze allemaal achterin blijven hangen. Dan is het belangrijk dat je in een hoog tempo speelt. Bij vlagen deden we dat niet. We tikten teveel breed en hadden eerder de vrije man diep moeten zoeken. Maar je weet dat het lastig kan zijn tegen zo’n tegenstander."

Estland kreeg zelfs een paar kansen. "We hadden negentig minuten scherp moeten zijn. Maar zij kregen toch twee kansen. Dat mag natuurlijk niet. Daar moeten we van leren. Tegen Roemenie kun je je dit soort dingen niet veroorloven, want die straffen dat misschien wel af."

De vijfvoudig international geeft aan dat hij zich steeds beter voelt in Oranje. "De bondscoach roept me in elk geval op, dus dan hoor ik wel in dit team thuis, denk ik."