Ferrer door in Miami na opgave Tursunov

David Ferrer is vrijdag zonder te tennissen doorgedrongen tot de derde ronde van het masterstoernooi van Miami. De als derde geplaatste Spanjaard zag zijn opponent Dmitry Tursunov nog voor de wedstrijd opgeven. Ferrer treft in de volgende ronde Fabio Fognini, die met 6-4 en 6-1 Michaël Llodra de baas was.

De als zevende geplaatste Janko Tipsarevic kende geen moeite met Dudi Sela uit Israel: 6-2 en 6-4. Juan Monaco (12) werd uitgeschakeld door de ongeplaatste Albert Ramos uit Spanje. Net als Ramos plaatsten ook Kei Nishikori (13), Alexandr Dolgopolov (19) en de Belg Xavier Malisse zich voor de derde ronde.

Bij de vrouwen waren er weinig verrassingen te noteren. De als zesde geplaatste Angelique Kerber uit Duitsland was met 6-7 (5), 6-3 en 6-2 de baas over Francesca Schiavone. Nadia Petrova (11) en Roberta Vinci wisten ook verder te geraken.

Verschillende duels werden vanwege regen onderbroken. Juan Martin del Potro kijkt tegen een set achterstand aan tegen de Duitser Tobias Kamke. Maria Kirilenko heeft op haar beurt een set voorsprong tegen de thuisspelende Bethanie Mattek-Sands.