Eindhoven meldde miljoenensteun PSV bewust niet

De gemeente Eindhoven heeft in 2011 bewust geen melding gemaakt bij de Europese Commissie over de miljoenensteun aan PSV. 'Brussel' inlichten was in dat stadium van de transactie te tijdrovend, zegt wethouder Staf Depla zaterdag in het Eindhovens Dagblad.

"De tijd daarvoor ontbrak simpelweg. Dan had PSV niet meer bestaan, dan was de club failliet gegaan", stelt Depla, die in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken had besloten de deal niet te melden. Eindhoven kocht voor 48,3 miljoen euro de grond onder het stadion van PSV. Die werd vervolgens in erfpacht gegeven aan de club.

De Europese Commissie onderzoekt nu of die gemeentelijke steun wel voldoet aan de Europese regels voor staatssteun. Volgens Depla is er echter niets aan de hand omdat het om een 'marktconforme' transactie gaat zonder stuntprijs en vriendenconstructie. De gemeente was echter wel verplicht de deal te melden.

De gemeenten Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Den Bosch hebben hun lokale club op een soortgelijke manier gesteund. Ook daar doet de Europese Commissie onderzoek naar.

Submitter:  Bron: Novum